3 thoughts on “Vijver Fraeylemaborg Slochteren

  1. Googelend op Désert de Retz vond ik tot mijn verrassing deze foto. Ik heb moeite om te zien waar deze precies is gemaakt, ik meen het gebouwencomplex te herkennen maar ik heb het nooit vanaf deze kant gezien, en welke vijver is het precies?
    Komende 6 juni hoop ik er weer te zijn, bij de feestelijke heropening van twee gerestaureerde “fabriques” (follies) in de Désert.
    Ik ben benieuwd hoe je deze plek hebt leren kennen. Ik heb van 1986 tot 1990 in Chambourcy gewoond voor mijn werk, en ben sinds najaar 1986 verliefd op de Désert (toen echt nog een verwaarloosde woestenij).
    Gerard Peet, Hilversum

  2. Het moet in 1989 0f 1990 zijn geweest, reconstrueer ik. Akademie-Arnhem-reis. Ze waren juist bezig met de herbouw van de Tartaarse Tent (staat ook op mijn beeldlog, evenals de colonne en de pyramide) en die was in 1990 klaar volgens Diana Ketcham / Le Désert de Retz (MIT Press) – ken je dat ? Ik ben er ook verliefd op. Volgens mij is het de vijver met het eiland op de oostrand van park en is het gebouw daarbuiten maar zeker weten doe ik het niet. Moet er ook nodig weer naar toe en was er notabene vlakbij gisteren maar het park was gesloten en ik had te weinig tijd om er omheen te struinen. Ik plaats een foto speciaal voor jou van het landschap een eindje verderop !

  3. overigens staat je reactie bij de foto van de vijver van de Fraeylemaborg en nu per abuis de mijne ook !